Adres

AMVJ Sportcentrum
Sportpark Het Loopveld
Aanloop 2, 1183 SZ, Amstelveen
020 - 6457248

 

Sportcentrum clubs

AMVJ websites

 


Jubileumshirt 100 jaar AMVJ


Er is een Jubileunshirt van AMVJ.


Bestel jouw shirt via de website van AMVJ Voestbal!

https://amvjvoetbal.nl/jubileumshirt

AMVJ Sportcentrum

Vanaf de oprichting in 1918 waren alle sportactiviteiten en sportverenigingen van AMVJ een direct onderdeel van AMVJ Amsterdam. Na een ingrijpende reorganisatie werd in 1981 de stichting AMVJ Sportcentrum opgericht. Deze reorganisatie had tot doel de structuur van 'de AMVJ' transparanter te maken en de verantwoordelijkheid voor de verschillende activiteiten van AMVJ primair te leggen op die plaatsen waar ze thuishoren. Naast de stichting AMVJ Sportcentrum werden daartoe tegelijkertijd de vereniging AMVJ Sport, de stichting AMVJ Fonds, en de stichting AMVJ Beheer opgericht.

Doelstelling

AMVJ Sportcentrum stelt zich vooral ten doel de eigen accommodatie op sportpark ‘t Loopveld te beheren en te exploiteren ten behoeve van de sportbeoefening aldaar in AMVJ-verband.

Verenigingen

AMVJ Sportcentrum accommodeert op dit moment vier AMVJ-sportverenigingen:

De vier sportverenigingen die gebruikmaken van het AMVJ Sportcentrum hebben tezamen ruim 2400 leden en besturen de eigen verenigingen zelfstandig. AMVJ Sportcentrum heeft zelf geen leden.

Accommodatie

Bovengenoemde sportclubs van AMVJ zijn gehuisvest op sportpark ‘t Loopveld langs de Kalfjeslaan, de grenslijn tussen Amsterdam en Amstelveen. Zij betrokken daar in 1976 een eigen clubhuis dat na een ingrijpende vernieuwbouw vanaf januari 2008 is omgetoverd tot een volledig eigentijdse accommodatie compleet met sportkantine en sportzaal: het AMVJ Sportcentrum.