AMVJ sportclubs

AMVJ websites

AMVJ sportclubs

Basketbal

Toen AMVJ in 1928 de beschikking kreeg over het gebouw aan het Leidsebosje, nodigde de heer H. Rooswinkel een Engelsman Lew Lake, lid van de London Central YMCA, uit om in het AMVJ gebouw Basketbal bij haar leden te introduceren.
Basketbal sloeg aan en ontwikkelde zich binnen AMVJ. Naast de sport- en culturele activiteiten die de omni-vereniging AMVJ toen al kende, werd in 1930 de AMVJ-Basketbal afdeling opgericht. Onder leiding van Dick Schmüll, toen nog student lichamelijke opvoeding en later leraar, werd hard getraind.

Naar de website van AMVJ Basketbal >>


Golf

Opgericht als vereniging op 10 oktober 2003 is onze club inmiddels volwaardig lid met C-status van de Nederlandse Golf Federatie(NGF).
Een bijzondere club met een verrassende baan, gelegen in het groene hart tussen Amsterdam en Amstelveen.
In ons sfeervolle clubhuis wordt u gastvrij ontvangen.
Wij hebben een uitgebreide wedstrijdkalender, maar daarnaast staat gezelligheid hoog in ons vaandel.
Meer informatie treft u aan onder de verschillende rubrieken op deze site.

Naar de website van AMVJ Golf >>


Hockey

In het fraaie natuurgebied Middenpolder tussen Amsterdam en Amstelveen ligt op sportpark Het Loopveld HC AMVJ. Een hockeyclub waar iedereen op zijn eigen niveau sportief bezig kan zijn. Een club ook met een sterk groeiende jeugdafdeling.
HC AMVJ beschikt over drie kunstgrasvelden met verlichting, waarvan één (semi) waterveld. Een vierde kunstgrasveld wordt gedeeld met hockeyclub VVV.

Naar de website van HC AMVJ >>


Schaatsen

Bij AMVJ-Schaatsen staat het recreatieve schaatsen centraal. Vanaf half oktober tot half maart is er een wekelijks vast schaatsuurtje op de Jaap Edenbaan. Elke dinsdagavond van 19.40 tot 20.40 uur wordt daar schaatsles en dito training gegeven. Menig lid bezoekt aansluitend het aanpalende Café Jaap. Daar komt - nog iets sterker dan op het ijs - het sociale karakter van de vereniging naar voren.

Naar de website van AMVJ Schaatsen >>


Tafeltennis

AMVJ Tafeltennis heeft een afdeling junioren en een afdeling senioren. Er zijn zowel trainingen, als wedstrijden en toernooien. Er wordt tevens gespeeld in competitieverband. Er zijn speciale tenues om aan de wedstrijden deel te kunnen nemen.

Naar de website van AMVJ Tafeltennis >>


Tennis

AMVJ Tennis telt circa 430 leden, waaronder circa 80 jeugdleden. Wij beschikken over 6 verlichte gravelbanen en 2 verlichte all-weather banen. De gravelbanen zijn gedurende het tennisseizoen (april-oktober) van 9 tot 23 uur geopend. De 2 all-weatherbanen zijn het hele jaar door bespeelbaar. AMVJ speelt met de senioren in de KNLTB Voorjaars- en Najaarscompetitie en de jeugd doet mee in de Tenniskids en Juniorencompetitie. Er zijn 3 tennisleraren beschikbaar voor zowel groepslessen als individuele lessen.
Gedurende het seizoen worden een aantal leuke toernooien en evenementen georganiseerd.. Woensdagavond is Toss avond van 20-22 uur. Een goede gelegenheid om snel je medeleden te leren kennen en je thuis te voelen bij AMVJ.

Naar de website van AMVJ Tennis >>


Voetbal

Van jong tot oud. Bij AMVJ kun je terecht voor een heerlijke partij voetbal.
Er zijn westrijden, trainingen en toernooien. Er zijn veel verschillende teams op allerlei niveau's.
Meer informatie vind je op de website van de voetbalclub.

Naar de website van AMVJ Voetbal >>


Volleybal

AMVJ is de oudste volleybalvereniging van Nederland met een rijke historie. De club is opgericht op 9 maart 1930 in Amsterdam. In 1948 werd, mede op initiatief van AMVJ, de NeVoBo opgericht. In 2011 fuseerde AMVJ met het al even illustere, in 1954 opgerichte, Martinus en speelt sinds enige jaren in sporthal De Nieuwe Bankras in Amstelveen onder de naam AMVJ Martinus. Beide verenigingen hebben in het verleden een belangrijke rol gespeeld in de topsportontwikkeling binnen het volleybal, maar AMVJ Martinus is nu primair een recreatieve vereniging.

Naar de website van AMVJ Volleybal >>